Chiswick

The house is in an Edwardian terrace, with the typical floor plan of two main rooms and a rear 'addition'. The work involved the reconstruction and remodelling of the ground floor.

The addition was extended laterally in to the 'yard' area with a rooflit space accommodating the kitchen. The resulting room was also extended out in to the garden with a glass walled space with no visible support at its corner. The space continues in to the garden with a patio area visually contiguous with the floor of the extension. The patio is bordered on one side with an orange rendered wall that defines the spatial boundary of the room in a way that the glass wall does not. A WC is concealed behind a curved wall and utility and storage space is found behind large sliding panels opposite the kitchen.

Subsequent to the work on the house, we redesigned the garden which together with the house now provides the family with a generous set of internal and external spaces for everyday living.

More in this category: Cricklewood »